Geen categorie

Back To My Roots

Isaac Chambers & Dub Princess – Back To My Roots

Aan de rechterkant ziet u de plek waar de beroemde Zwanenmoord heeft plaatsgevonden. Gelieve niet uw hoofd buitenboord steken, hier wordt een bijenkolonie opgebouwd. Tuut Tuut volgende overstap naar de HagaStrook waar u kunt zien hoe verwarde Hagenezen elkaar neerprikken. Wij adviseren geen oogcontact te maken. Aan het eind van de rit kunt u tegen een kleine vergoeding souvenirs meenemen. Zwanenveren, bijen in een potje, wij preferen pin. 

Enige tijd geleden heb ik de toestroom van informatie in mijn leven eens flink op z’n kop gezet. Krant weg, geen journaal, geen publicaties induiken, newsfeed aangepast op lokaal, aangemeld op Instagram, Facebook afgestruind. Das een hoop Haags micronieuws. De Haagsche Courant is werkelijk het Facebook voor criminelen, de Insta voor Hulpverleners, FM voor Haags getogen piraatjes en prinsessen. Elke dag kijken ze of ze er in staan en appen dan in de Groeps App: “Jaja ik sta er weer in.” En diegene krijgt dan een sticker.  

Nu Amsterdam haar toerisme gaat beperken komen toeristen massaal naar Het Zuiderpark. Daar nemen ze een stoomtreintoer. Op de beroemde graffiti muur prijkt het bebloede hoofd van Krikke met een ballonnetje erboven. Ik wil m’n tas terug. Het verhaal gaat dat zij alle verwarde Hagenezen los laat buiten de HagaStrook totdat iemand haar tas teruggeeft. En dat was niet de afspraak. Dit verhaal is nog niet bevestigd. Zij is de schuld van alles. Want tja, iemand moet het gedaan hebben, iedereen anders dan wijzelf nietwaar? Totdat we een nieuwe zondebok hebben. Ik draag De Mos voor, tot dan blijft Krikke nog even De Schaduw van Den Haag.  

Het volgende deel van de tour wordt gegeven door Haagse Daklozen. De laatste tijd zijn ze een beetje bang. Met uw vrijwillige bijdrage organiseren zij een stranduitje voor deze sterk opkomende groep waarvan herkomst onbekend.   

De resten van vele illegale overnachtingen zijn duidelijk zichtbaar. De viooltjes voor de deur staan er fier voor en hebben duidelijk water gehad. Op meerdere plekken in de omgeving staan fietsen op slot waarbij vensterbanken dienen als fietsenstalling. Tientallen mensen hangen hier rond en zitten op terrasjes. Dan bestellen ze eten en drinken. In de zomer hangen ze rond op het Scheveningse strand waar ze ’s avonds weggaan zonder hun troep op de ruimen. De achtergebleven rotzooi is ongekend. Zo lopen er ook regelmatig kinderen los rond. En vaker wel dan niet met stoepkrijt of een emmertje. Uit de laatste daklozenvergadering is duidelijk naar voren gekomen dat zij zich overdag onveilig voelen. En het is de schuld van Krikke. ’s Avonds is geen probleem, dan gaan ze allemaal achter slot en grendel, het enge daarvan is echter dat niemand weet wanneer ze weer naar buiten komen. Dit kan elk willekeurig moment van de dag gebeuren. Het plan is om dit meer te structuren. Alleen hier is geld voor nodig, veel geld, heel veel geld. 

Maakt het uit waar we vandaan komen? Maakt het uit waar we niet vandaan komen? Maakt het uit waar ik woon of waar jij woont? Nederland is vol en het Zuiderpark loopt over. Allen zijn we vol van haat, allen zijn we hongerig naar een thuis, verlangend naar een gevulde maag en dorstig naar iemand die van je houdt en iemand om van te houden. Willen we niet allemaal wel eens gewoon een dag of wat doorbrengen in een park? Willen we niet alles allemaal tegelijk?

Laten we gezamenlijk, met z’n allen een duik van de Pier nemen en al springend in koor Bommetje roepen. Onze haat en angst achterlatend in de zee. 

Zal een enorme klus zijn die shit op te ruimen, de Haagsche Courant zal vol staan met koppen als Red De Zee, mede veroorzaakt door Stichting The Hate CleanUp.

Achter slot en grendel liggend in bad til ik mijn voetjes op en laat ze weer in bad zakken, heel zachtjes fluister ik: “Bommetje.” Opeens weet ik waar ik thuishoor.  

Ik hoor hier bij mij.