Geen categorie

Oops!…I Did It Again

#FBnotitie | #nieuwtikwerk | Anoniem
Britney Spears – Oops!…I Did It Again

Gemeenteraadsverkiezingen, Facebook, Tinder en Britney Spears.

Er zijn een paar constante factoren in mijn leven. Herinneringen op Facebook en verkiezingen. Dit jaar weer de gemeenteraadsverkiezingen. Ergernis alom. Ik blijf het lastig vinden.

Op Facebook zag ik een evenement voorbijkomen van de Haagse Stadspartij, een vrouwenbijeenkomst, Haagse Vrouwen Meetup. Ik zat alweer op de kast en kan nog niet helemaal onder woorden brengen waarom eigenlijk. Als Loes met mijn mobiel in de aanval klaar om iemand, die anoniem wil blijven, lastig te vallen met mijn ergernis doe ik eerst even ademen. Als ik dan tot de conclusie kom dat mijn argumenten belachelijk zijn bel ik maar niet en mopper in mijn hoofd door. Het is op 3 maart trouwens, vast wel wat vrouwenkennissen die wel willen, vooral de jongeren. Bel me maar als je je belazerd voelt. Ik ken iemand die op de Haagse Stadspartij stemt, dat is dezelfde als die ik wilde bellen, maar zij heeft mij expliciet gevraagd niet over haar te schrijven. Doe ik ook niet, tenminste ik noem geen namen. Ik ben geen matennaaier, al doe ik het meer niet omdat ‘t me dan wellicht weer een vriendschap kost, en ik heb er al zo weinig. Dat lijkt anders als je naar mijn vriendenlijst op Facebook kijkt. Waar ik ooit driftig aan mensen vroeg: “Wil je vrienden met mij worden op Facebook?” Daar tieft ik er nu wekelijks eentje uit. Gewoon omdat ik dat leuk vind.

Die vriendin van de Haagse Stadspartij, waar we de identiteit voorlopig van geheim houden, zit ook op Tinder. Tinder vind ik prachtig, driftig swipe ik alle kanten op. Niet op een eigen account, op die van haar. Ik heb geen Tinder, zou raar zijn ook toch? Met mijn PlofKop, niemand zou een foto met mijn PlofKop ook maar ene kant op swipen. Ik weet dat, want ik heb de foto’s van die Tinders gezien, allemaal Instagram Modellen. Of een Tinder Date tussen twee anderen bij mij thuis kon, vond ik te ver gaan en smerig ook. Uren heb ik er over heen en weer geappt. Met die ene van wie ik de identiteit niet bekend mag maken. Trouwens niemand heeft op Tinder bij zijn of haar gegevens een politieke voorkeur staan, moet je doen! Of iets als: “Mijn diepgewortelde wens om de bomen aan de Laan van Meerdervoort te laten leven is uitgekomen! Jippie! Ik ben dus een heel vrolijk mens!’ Ik stel voor om over 4 jaar te stemmen middels Tinder. Dat we dan een foto te zien krijgen van de kandidaten van de politieke partijen en dan kunnen swipen. Dan zien we een foto van Frans Hoijnck van Papendrecht met een ontbloot bovenlichaam, licht gefocuste blik starend in de verte, filtertje en een puppy in zijn armen. Als slogan: Meer of Minder 50 Plussers?
“Hi, ik ben Frans. Ik ben dol op mijn Vaderland en ook dol op een feestje, ik ben dan ook de baas van de radio, bel me, dan draai ik je nummah. Van mij hoef je niet te werken na je 65ste, tof hé van mij?” Laat het pensioenstelsel maar met rust, te veel werk. We kunnen beter een romantische wandeling maken over de Boulevard.

Britney swiped driftig, JA ik stem op Frans.