Geen categorie

Shake That Ass

#FBnotitie | #nieuwtikwerk
Booty Bass – Shake That Ass Bitch

“Mama, wat is dat, Nachtburgemeester?” “Een soort moeder van de nacht, die zorgt voor alles en iedereen. Wie denk jij? Wie mag van jou Nachtburgemeester worden?” “Nou, dan weet ik er wel één, maar dat is een kind. Ik weet niet of dat mag. Ik ben altijd wakker dus. Maar mag ook wel iemand anders zijn als ze graag willen.” “Nou Lilo, wat zou jij doen om de nacht beter te maken?” ”Ik dacht iedereen mag wakker blijven en iedereen mag spelen. Wel samen spelen.”

Samen met Lilo bekijk ik de kandidaten. Zamba-jan: “Gun elkaar de nacht.” Dat klinkt mij prachtig, welgevormd en aantrekkelijk in de oren. Ik ben nog nooit op een feest geweest waar dj Sunny Sjoerd de dansvloer in vuur en vlam zette, dus maak ik op, ik ben nog nooit op een feest geweest. Weet niet of ik mij zorgen moet maken in de trant van verkeerde tijd, verkeerde plek of dat Sjoerd op het verkeerde feestje was. Cary van Rheenen, tweemaal lees ik zijn stuk tekst en besluit dat hij mijn favoriete is. Naast zijn overtuigende tekst vind ik deze man sexy met zijn grijze haren. Pat Smith, laatst luisterde ik een liedje van hem, Vudu Doll. Mieters. Ik moest gelijk aan Melissa denken door de poppen. Nummer blijkt al maanden oud. Iedereen lijkt hem te kennen. I keep it in de smiezen en ben hem gaan volgen, ben nieuwsgierig naar zijn nieuwe nummers. Pat is ook verkiesbaar. Mag ik zeggen dat hij wel erg vaak nakend op foto’s staat? Ontblote Frans Hoijnck van Papendrecht met een puppy is er niks bij. Als ik Frans was zou ik gewoon een foto van die Pat jatten en gebruiken voor zijn Tinder. Zijn nederige tekst: ”Ik zou het een onwijze eer vinden om de Haagse nacht te mogen vertegenwoordigen als Nachtburgemeester.” spreekt mij wel aan, hij komt vooralsnog op nummer 2 van mijn lijstje. En dan Willemmm, met oog voor de slapende buur. Ook al ben ik zelf die slapende buur staat het mij toch tegen. Ik wens mijn dochter namelijk Dak Eraf Te Veel van Alles Nachtelijke Avonturen. Dat gun ik haar, af en toe gelukkig zijn, waakzaam en vooruitziend schreeuwend tegen de buren, “slapen doe je als je dood bent.”

Welgeteld één vrouw! Zoë. Ik driftig op zoek. Sprankelende meid, ziet er pittig uit, maar culturele antropologie? Ik weet nou niet of het bestuderen van het sociale gedrag van onze Hagenezen nu zo verstandig is. Vrije Universiteit Amsterdam, eeeeen daar is de kortsluiting. Ik zou graag voor een vrouw stemmen, maar inclusief divers en bruisend? Ik sluit de site in angst dat ik terecht ben gekomen bij een feministische diversiteit campagne. Ik zie Zoë wel als toekomstige BurgerMoeder. Ik wil haar haren losgooien en touperen. De laarsjes vervangen door stampende dansschoenen. Het middenstuk van haar rode jurk wegknippen en een meter van de onderkant scheuren, zonder onderbroekje die bunker ingooien waar Miami Bass door de boxen toetert. “Ik ben Zoë een jonge sexy voorvechter. Ik zorg niet voor jullie nachtleven, Ik BEN jullie nachtleven. Met mijn string snoer ik de gemeenteraad de mond, mijn parfum bedwelmt de buren, ik ben van alle markten thuis als het maar veilig is.” Stiekem zet ik Zoë met potlood op nummer 3 van mijn lijstje. Misschien iets voor 2020.

Lilo’s Haagse Droom is dat iedereen wakker mag blijven en iedereen mag spelen. Wel samen spelen. En daar sluit ik mij volledig bij aan.

de dag wordt nacht, de nacht wordt dag
bij daglicht is het leven niets van wat je vannacht had gedacht
gun elkaar de nacht, iets waar de hele wereld op wacht
gekozen voor het verkeerde feest,
is het alsof ik nooit ergens ben geweest
wie jou kent is belangrijker dan wie jij kent
de tijden dat het nachtleven mij heeft verwend zijn ten einde,
met pijnlijke herinneringen huil ik mijzelf in slaap.