Geen categorie

Storm, gewoon doortrappen en gaan

 

Bron

#FBnotitie | #nieuwtikwerk | gewoon doortrappen en gaan
Donderdag 18 januari 2018
Gers Pardoel – Bagagedrager ft. Sef

Gedachtes tijdens een pauze..

Wat Een Heerlijke Dag. Sowieso vraag ik vandaag aan iedereen om samen te fietsen. En ik stel voor dit nummer te luisteren. Lekker met de wind in je haarrrr.

Gers Pardoel – Bagagedrager ft. Sef

Ik heb dit nummer vandaag voor het eerst geluisterd. Nou, die Gers. Ik wil die jongen op schoot nemen en troosten. Ten eerste dat hij meisjes op de fiets mee moet nemen.
Kan je zeggen, romantisch. Maar ’t is een gast zonder een Car That Goes Boom, wie gaat er mee dan?

Ook heeft de arme jongen helemaal geen doel. Hij zegt, spring maar achterop, waar hij heen gaat weet hij niet. Eindig je straks ergens in een diep donker bos, ik weet niet hoor. Als dit de nieuwe pick up line anno 2018 is ben ik gerustgesteld. Geen zorgen over dat er een gast met een fiets aan de deur komt .. als hij zijn fiets nog heeft eenmaal aangekomen aan de JacobaBoulevard. Dat zou een prestatie op zich zijn en dan verdient hij een kans.

Zegt ie straks tegen Lilo: “Spring maar achterop, achterop mijn fiets.” Ik weet zeker dat Lilo dan al sterkte twijfels krijgt, weet ik zekers. En dat zij vraagt: “Waar gaan we heen dan?” En als antwoord: “Ja ik weet nog niet waarnaartoe, maar ik weet wel de weg.”

HA! Die Lilo lacht hem uit dan hoor, ik zeg je, dat gaat niet gebeuren.

Je wil weg, je weet niet waarheen, je weet wel de weg ernaartoe, en het maakt je ook nog eens niks uit. Erg onverschillig Gers. Ben je in de war?

Die griet dus, van Gers. Zij heeft zijn fiets gejat. Hij huilen natuurlijk. Je hoort de emotie in zijn stem, heerlijk. Dat kan hij wel. Wat heb je nou geleerd Gers? Neem nooit iemand mee naar je eigen huis. Je gaat altijd naar het meissie, dan kan je wegsluipen wanneer jij wil en wordt er niks van je gejat.

Vervolgens is er nog een andere dame, die is ook meegegaan met Gers, die heeft natuurlijk gehoord dat er bij Gers wel wat te halen valt. Eentje met sexy heupen en een skinny. Als je een skinny aan kan ben je sowieso te jong om zonder voetsteuntjes achterop te gaan.

O ja, en hij heeft 15 whiskey op! Knap als je dan je fiets nog van het slot krijgt. Maar dat kan ook aan mij liggen. Nu ben ik wel min of meer bekend met het gegeven alcohol.. wacht even.. ikke niet hè, mensen om mij heen.. maar gast als jij 15 whisky op hebt, ja dan ga je inderdaad denken dat Fristi blauw is.

Daarbij is je probleem echt groter dan dat je meisjes op de fiets mee wil nemen. Begrijp je? Ondertussen bedacht waarheen, ongeveer dan. Parijs, Rome, Milaan of de maan. Nouuuu, ik denk dat jij wel andere dingen op hebt dan alleen whiskey als je denkt dat je op de fiets naar de maan kan.. Daarbij, op de fiets naar Parijs, Rome en zo ook Milaan raad ik sterk af. Da’s wel een heel ander verhaal.

De dromen die hij heeft in dit nummer vind ik prachtig. Geeft toch een gevoel van herkenning. Eens had ik ook dromen, grote dromen. En ik kan niet ontkennen dat het op pad gaan naar een romantische stad ergens in Europa op de fiets mij niet onbekend is. Dat schept toch een band. Mijn avontuur op de fiets naar Berlijn eindigde echter in de Sympathy en Damas in de avondwinkel om Duits bier te halen..net echt dan hoor.

Maar goed ieder kind moet zijn eigen fouten maken toch? Trouwens de eerstvolgende zoveelste ouder die mij dit als advies gaat geven, schop ik hoogstpersoonlijk achterop die fiets van Gers.
Dan geef ik je zo’n harde dauw dat je zeker weten in elk geval denkt dat je op de maan zit.

Ondertussen heeft Gers al een aantal meisjes achterop de fiets gehad. En de teleurstellingen van het leven beginnen al zijn sporen na te laten. Hij vertelt de chick niet wat ze wil horen, want dat is wie hij door de jaren heen is geworden. Nou Gers, gelukkig maar jongen. Eerlijk zijn, en dat je het slecht kan verwoorden.. geeft niks.. liefde is ook niet meetbaar.

Liefde is: “Gewoon doortrappen en gaan.”

Lieve Gers ik hoop dat je snel je vrouwelijke Gerssie vindt, komt allemaal goed schatje.

Ps: Jouw jas vind ik VetKicke, kan je aan je moeder vragen waar ze die gekocht heeft?