Geen categorie

Wanna Change the World? | We Could!

Leilani Wolfgramm – Change the World ft. Jacob Hemphill & Fortunate Youth | Sugarshack Sessions

Grienend zit ik op de wc. Stress heeft mij bestormd en ik zweet mijn panty uit. Appje van Lex. Hij stuurt mij trouw muziekjes. En vandaag is dat mijn redding. Gesterkt door muziek stap ik het wc-hokje uit.

“Hoe doe je dat toch? Fulltime werken, huisvrouw, moeder, zeefdrukken en er een sociaal leven op na houden? Jij ziet er altijd zo beheerst uit, altijd alles onder controle.” Nou niet. De laatste jaren gaat het allemaal bergafwaarts. Naast dat je me dikwijls grienend op een toilet vindt ben ik al jaren verbannen naar het rokershok waar ik de tips van ploetermoeders aan mag horen. Ik lurk dan gretig aan een dodelijk nicotinestickie om nog een beetje het gevoel te hebben dat ik leef. Ik heb helemaal geen tips weg te geven. Om niet helemaal buitengesloten te worden verzin ik er wel eens één. Goed slapen is mijn meest gegeven tip. Dat ik steevast om tien uur al mediterend in bed lig is een van mijn grootste leugens. Ik lieg ook over het feit dat ik de Luizenmoeder kijk. Wat ik wel doe is stiekem op de wc in m’n notities op Facebook tikken. De perfecte huisvrouw ? Probeer ik al lang niet meer. Ik ‘heb’ een schoonmaakster, zij is pas een carrièrevrouw! Zij is mijn hemel op aarde. Moeder zijn doe je niet, dan ben je. Als je aan Lilo vraagt wat ze later wil worden is het antwoord steevast: “mezelf of dierenverzorger”. “Niet zoals je moeder?” “Nee!” Teleurgesteld verslagen ga ik doorgaans richting keuken om te kijken wat we eten. Lilo wordt er eentje voor de Partij voor de Dieren zeg ik je. Het is trouwens druk hé deze campagnetijd? Nou nou nou. Er wordt gestrooid en gesmeten, beloftes, ideeën, niets is te gek. Door al dat geweld ben ik voor het eerst in mijn leven een zwevende kiezer. Niet eens de echte verkiezingen, nee daar kom ik wel uit. Het is dat nachtburgemeesterschap. Waar ik dat eerst niet echt serieus nam is dit natuurverschijnsel afgelopen week geëxplodeerd. Propagandaspotjes, posters, een serieus debat aanstaande vrijdag. Das geen gelul van ’n dronkȗh aardbè. Mijn sexy favoriete is opeens minder sexy. Lieve heer Rheenen toch. Wat een ambities, gaat voor mij even de verkeerde kant op. Hoe denkt u dat allemaal waar te maken? En de energie? Op uw leeftijd, gaat dat lukken twee jaar zo bevlogen zijn. Den Haag wordt in één adem genoemd met andere wereldsteden. Waar ik het tafereel terughoudend gadesla heeft Stientje van D66 er alle vertrouwen in! Zij trekt alvast ruim 300 miljoen euro uit om vanaf 2025 om de 5 minuten een trein te laten rijden tussen Den Haag en Rotterdam. Dat is nodig om het groeiend aantal feestgangers te vervoeren. Als je het over vertrouwen in de nachtburgemeesters hebt! Nu vrees ik wel een mail vanuit Thailand van mijn vader. Of ik foto’s wil gaan maken van de bouw. Want hij mist Den Haag zo. Trouwens in Kaset Samboen hebben ze al jaren een nachtburgemeester, al voor Kaset Samboen op de kaart stond hadden zij er één. Een overgebleven herinnering. De burgemeester kwam tuffend op zijn brommer aan, helemaal onder het bloed, die had een schuiver gemaakt. De pijn werd verdoofd door een fles zelf gebrouwen whisky. Een ziekenhuis, laat staan EHBO, is daar in geen rijstveld te bekennen. Denk dat het goed is om een bedrijfsuitje te organiseren met nachtburgemeesters van over de hele wereld en Stientje mag dan ook komen.

Het begint hier op de wc aardig benauwd te worden. Ik zal aan een van die varkensboeren vragen of ik ook zo’n potje met geurvreters mag proberen, of twee. Stuur ik ook een exemplaar naar de ING, daar stinkt het namelijk ook behoorlijk. Ik stap het wc-hokje uit en neem plaats aan een bureau. Leilani Wolfgramm blaast door de mini boxjes op het bureau. SHITTT snel zet ik het geluid uit. Achter mij wat gekuch. In de chat tik ik, meid hoe zet ik dat gedoe uit dat m’n telefoon gelijk met m’n computer streamt? Weet ik niet, tikt ze terug. Als we samen kijken lossen we het samen op.

We Could.

Met speciale dank voor de inspiratie van vandaag, Lex.